Geri Dön   OZMENA FORUM > DIGITAL UYDU & KARASAL SAYISAL YAYINLAR > Yayınlar - Programlar - Paketler

Reklamlar

 
 
LinkBack Konu Araçları Bu Konuda Ara Görüntüleme Modu
Eski 28-09-2006, 13:16   #1 (permalink)
Banned
 
erciyesboran's Avatar
 
Bağlantı Tarihi: Dec 2005
Bölge: KAYSERİ
Mesajlar: 4,152
Teşekkür: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Varsayılan 301 DEĞİŞMELİ

Dün Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda ele alınan "Türkiye raporu" ile ilgili tartışmalar, gerek AB Komisyonu’nun gerekse Avrupa Parlamentosu’nun TCK’nın 301’inci maddesinin değiştirilmesi konusunda "ısrarcı" olduğunu gösterdi.


AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Temsilcisi Olli Rehn, 301’inci maddenin değişmemesinin, 8 Kasımda yayınlanacak "ilerleme raporunu" olumsuz yönde etkileyeceği mesajını verdi ve "Türkiye bu madde ile AB standartlarını doğrudan ihlal ediyor" dedi. "301 ve benzer yasaların değiştirilmesi için uğraşmaktan yorulduğunu" ama çabalarına devam edeceğini söyleyen Olli Rehn, 301’inci maddenin değiştirilmesinin, Türkiye’nin AB sürecinde içeride yapacağı tartışmaların da "demokratik ortamda" yapılması için gerekli olduğunu kaydetti. Türkiye raporunu hazırlayan Camiel Eurlings de, 301’inci maddenin Türkiye’nin dünyadaki imajını "zedeleyici" olduğunu söyledi.

MİCHEL’DEN AP’YE UYARI

Bugün oylaması yapılacak olan ve 80 değişiklik önergesinin sunulduğu raporun tartışmaları üç konu üzerinde yoğunlaştı. 301’inci maddenin yanı sıra, Rumlara limanların açılması ve sözde Ermeni soykırımı konusu da parlamenterlerin üzerinde durduğu konular oldu.

AP’deki Sosyalist grup, soykırımı tanımanın, üyeliğin "ön şartı" olmasını talep eden paragrafın rapordan çıkarılması konusunda uzlaştıklarını açıkladılar. Yeşiller ve Liberallerin de buna destek vereceği bildirildi.

Görüşmeler sonrasında AB Komisyonu adına konuşan Louis Michel, Türkiye’nin AB üyeliği ile ilgili kriterlerin belli olduğunu ve hiçbir zaman Ermeni soykırımı gibi bir konunun bu kriterler içinde yer almadığını söyleyerek, "Türkiye’ye diğer aday ülkelerden farklı kriterler getirilemez. AB üyeliği için önüne yeni şartlar konulamaz" dedi. Michel, "Bir oyunun kuralı oyun başladıktan sonra değiştirilemez" dedi. Michel, Türkiye’nin AB’ye ihtiyacı olduğundan daha çok, AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu belirtti ve "Bakın bölgedeki sorunlara, Irak’a, İran’a, Ortadoğu’ya. Her seferinde Türkiye anahtar rol oynuyor. AB’nin; demokrasi, istikrar ve refahı için Türkiye’ye ihtiyacı var" diye konuştu.
erciyesboran is offline   Alıntı Yaparak Cevap Ver
Tanıtım Linkleri

 
   
 

Bookmarks


Bu Konuyu İzleyen Aktif Kullanıcılar : 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görüntüleme Modu

Gönderim Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smilies ler Açık
[IMG] koduAçık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Forum Seç


Sponsor Linkleri

Desteklediklerimiz
Onsayfa.Com , cfturkey.com, birbirgidiyor.com, friendworlds.com, cpanelbuy.com, uyduariza.com, teknobilge.com

Tüm zamanlar GMT +3. saat 03:28.


   
 
Hazırlayan: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0
Copyright © 2001 - 2008 OZMENA Forum , All Rights ReservedAd Management by RedTyger
One of the largest message boards on the web !