27 Ekim 2008 TARİHİNDE SAAT 02:00 DA TÜRKSAT UYDUSUNDA FREKANS DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAKTIR, FREKANSLAR BELLİ OLDUKÇA FORUMUMUZDAN YAYINLANACAKTIR.

Geri Dön   OZMENA FORUM > DIGITAL UYDU & KARASAL SAYISAL YAYINLAR > Uydular > Türksat

Reklamlar

 
 
LinkBack Konu Araçları Bu Konuda Ara Görüntüleme Modu
Eski 20-01-2007, 13:54   #1 (permalink)
Junior Member
 
Bağlantı Tarihi: Aug 2005
yaş: 34
Mesajlar: 19
Teşekkür: 0
0 Mesajda 0 Teşekkürü var.
Varsayılan Kablo Tv Dijital Yayına Geçiyor

Kablo TV şebekesinde yayın kalitesini artırmak üzere ilk somut adım atıldı. Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş, 17 ilde 8 kanaldan dijital test yayınına başladı.

Türksat Genel Müdürü Osman Dur, Kablo TV şebekesinde yayın kalitesini artırmak amacıyla başlattıkları çalışmalar kapsamında büyükşehirler başta olmak üzere 17 ilde dijital test yayınına başladıklarını söyledi. Seçilen 8 kanalın yayınının dijital olarak verildiğini belirten Dur, yayınların özel alıcı (setupbox) gönderilen kullanıcılar tarafından deneme amacıyla izlendiğini bildirdi.

Kablo TV şebekesinde altyapı sorunları nedeniyle yayınların her noktaya verilmediğini kaydeden Osman Dur, dijital yayınların altyapının uygun olduğu noktalarda denendiğini dile getirdi. Dijital yayın denemelerinin bir bakıma Kablo TV şebekesinde altyapının uygun ve uygun olmayan noktaların tespitine de yarayacağını kaydeden Dur, şu sıralarda Kablo TV yayını olan noktalarda mahalle mahalle analiz yaptıklarını belirtti.

Osman Dur, analizler tamamlanana kadar, halen devam eden kablo tv şirketleriyle gelir paylaşımı kaynaklı mahkemelerinin de sona ereceğini umduklarını, bu gelişmelere paralel olarak altyapı yatırımlarına ağırlık vereceklerini söyledi.

KABLO TV'YE TEMATİK KANALLAR GİRECEK

Türksat'ın dijital yayınların izlenmesinde kullanılmak üzere özel setupboxların üretimi konusunda çalışma yaptığını anlatan Dur, yatırımların tamamlanmasıyla ülke genelinde Kablo TV şebekesinin dijital yayına geçirileceğini söyledi.

Dur, dijital yayına geçilmesiyle Kablo TV'de yayın kalitesinin yükseleceğini, yayın içeriğinin zenginleşeceğini ve dijital paketlerin oluşturulacağını ifade etti.

Kablo TV'yi 300 kanala çıkarmayı planladıklarını belirten Dur, çocuk, aile, kültür sanat, spor ve bilim gibi alanlarda tematik kanalların devreye gireceğini, abonelerin pek çok alternatifi Kablo TV'de bulabileceğini kaydetti.


http://www.superpoligon.com/oku.asp?id=21241
iso teknik is offline   Alıntı Yaparak Cevap Ver
Tanıtım Linkleri

 
   
 

Bookmarks


Bu Konuyu İzleyen Aktif Kullanıcılar : 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görüntüleme Modu

Gönderim Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smilies ler Açık
[IMG] koduAçık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Forum Seç


Sponsor Linkleri

Desteklediklerimiz
Onsayfa.Com , cfturkey.com, birbirgidiyor.com, friendworlds.com, cpanelbuy.com, uyduariza.com, teknobilge.com

Tüm zamanlar GMT +3. saat 04:49.


   
 
Hazırlayan: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0
Copyright © 2001 - 2008 OZMENA Forum , All Rights ReservedAd Management by RedTyger
One of the largest message boards on the web !