![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
#1 (permalink) |
|
ADMINISTRATOR
![]() ![]() Bağlantı Tarihi: Jan 2004
Mesajlar: 26,004
Teşekkür: 18
82 Mesajda 267 Teşekkürü var.
|
İstanbul'da yaşıyorum. Ankara plakalı aracım var. Motorlu Taşıtlar Vergisini Nakil Vasıtaları Vergi Dairesine yatırabilir miyim? Borçsuz kağıdını buradan alabilir miyim? Yatırdığım Motorlu Taşıtlar Vergisinden hesaba geçmeyen olursa Ankara'ya mı gitmem gerekiyor?
Nakil Vasıtaları vergi dairesinin merkez birimi ile ( şubeler il dışı tahsilat yapmamaktadır) ilimizdeki diğer vergi daireleri, il dışındaki trafik tescil müdürlüklerine bağlı araçlara ait Motorlu Taşıtlar Vergisi tahsilatını kabul etmektedirler. Diğer vergi daireleri adına yapılan tahsilat, düzenlenen saymanlık işlem fişi ve vergi alındısının aslı ile birlikte, adına tahsilat yapılan vergi dairesine posta yoluyla, talep olması halinde ayrıca faks yoluyla da gönderilmektedir. İl dışındaki trafik tescil müdürlüklerine kayıtlı bir aracın bağlı olduğu vergi dairesinin EVDO bilgisayar sistemini kullanması halinde (Nakil Vasıtaları Vergi Dairesince kullanılan program), Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi Müdürlüğünün merkez ve şubelerinden, muayene için araca ait "Motorlu Taşıtların Satış veya Devrine Ait İlişik Kesme Belgesi" (Borçsuz belgesi) alınabilmektedir. Satış veya devir işlemi için ise bağlı bulunan (Ankara) vergi dairesinden ilişik kesme belgesinin alınması gerekir. EVDO sistemine dahil olmayan vergi daireleri için makbuz ve saymanlık işlem fişi dairemize fakslandıktan sonra, faks yoluyla gelen fenni muayene izin belgesi dairemizce onaylanıp mükellefe verilmektedir. EVDO sistemine bağlı vergi dairelerinin listesi ekteki gibidir. (Ek-1)
__________________
================================================== BİLGİDE SINIR YOKTUR. BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR. BİLGİ KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR. DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMDİR. SORUNLAR NEREDE YAŞANIYORSA, ÇÖZÜMLER ORADA ÜRETİLEBİLİR. ™O Z M E N A® ▒ T E A M ▒ Together Everyone Achieves More ( Herkes Beraber Daha Çok Başarır ) Nerede karşılıklı sevgi ve saygı varsa, orada itimat ve itaat vardır. İtimat ve itaatın olduğu yerde disiplin vardır. Disiplinin olduğu yerde huzur, huzurun olduğu yerde başarı vardır. M. Kemal ATATÜRK
|
|
|
| Bookmarks |
| Bu Konuyu İzleyen Aktif Kullanıcılar : 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görüntüleme Modu | |
|
|
| Desteklediklerimiz | |
| Onsayfa.Com , cfturkey.com, birbirgidiyor.com, friendworlds.com, cpanelbuy.com, uyduariza.com, teknobilge.com | |