Ozmena Üyeleri Yarışmaya ve DREAMBOX 500S uydu cihazı Kazanmaya Ne Dersiniz....ayrıntılı bilgi Dijital Haber Yorum Sohbet de...

Geri Dön   OZMENA FORUM > PC YARDIM > Adsl - Broadband > Genel

 
 
LinkBack Konu Araçları Görüntüleme Modu
Eski 10-10-2006, 01:32   #1 (permalink)
ADMINISTRATOR
 
ybalcik's Avatar
 
Bağlantı Tarihi: Jan 2004
Mesajlar: 25,961
Teşekkür: 18
82 Mesajda 262 Teşekkürü var.
Varsayılan Türk Telekom Vermediği Hizmetin Parasını Alıyor

Türk Telekom, abonelerine internet erişim hizmeti vermediği dönemlerde bile, internet erişim faturası kesmeye devam ediyor.

TTnet tarafından kendilerine ADSL internet erişimi bağlanmış olan aboneler, aylık erişim ücret faturalarını ödememeleri durumunda internet erişim hizmeti alamıyorlar. Bunun elbette tuhaf bir yanı yok. TTNet doğal olarak verdiği internet erişim hizmeti ücreti ödemeyen abolerin internet erişimlerini bir üzere sonra kesiyor.

Ancak TTNet tarafından abonenin internet erişimi kesik olduğu dönemlerde de aylık ücret hizmet verilmiş gibi fatura edilmeye devam ediyor.

TTNet ADSL Abonelik Sözleşmesi'nin 5.2 maddesi; "TTNet, altyapı sağlayıcıdan temin ettiği ADSL sistemleri üzerinden verdiği HİZMET’lerden ABONE’nin yararlanmasını sağlayacak, ABONE, bu HİZMET’lerin karşılığı olarak TTNet TARİFE’sinde belirlenen ücretleri ödeyecektir." demasine rağmen, ADSL hat üzerinden verilen hizmetlerden abonenin yayarlanmasının kesildiği durumlarda bile para alınmaya devam ediliyor.

TTNet bu tutumunu aynı sözleşmenin 5.4 maddesinde yer alan, "ABONE’nin ADSL hattının geçici olarak haberleşmeye kapatılması, TTNet TARİFE’sine göre alınması gereken aylık ücretlerin alınmasına engel değildir." cümlesine dayandırıyor.

Ancak, sözleşmenin 5.2 maddesi ADSL hat üzerinden yararlandırması durumunda, abone bu hizmetlerin karşılığı "TTNet TARİFE’sinde belirlenen ücretleri ödeyecektir."" diyerek hizmet sağlanmadığı durumda bir ücret ödenmemesini belirlemiş görünse de, sözleşmenin 5.4 maddesi bunu geçersiz kılıyor.

Böylece sözleşmenin 5.4 maddesi tüketici haklarını düzenleyen yasa ve yönetmeliklere göre, "sözleşmelerde haksız şartlar" kapsamına giriyor.

TTnet hiç bir hizmet vermediği dönemlerde bile bu haksız şartta dayanarak para tahsil etmeye devam ediyor.

TÜBİDER Bilişim Sektörü Derneği, sözleşmede kullanıcı aleyhine ve Türk Telekom'un hizmet vermediği halde para tahsil etmesine yol açan bu haksız şarttın ortadan kaldırılması için Tüketicinin ve Rekabetin Korunması genel müdürlüğüne başvurmuş bulunmakta.

Bu haber için araştırma yaparken bir şey daha dikketimizi çekiyor. Türk telekom özelleştirilmiş olmasına rağmen, bir kamu kurumu gibi gov.tr uzantılı web adresini kullanmaya devam ediyor.


tubider
__________________
==================================================
BİLGİDE SINIR YOKTUR. BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR.
BİLGİ KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR.
DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMDİR.
SORUNLAR NEREDE YAŞANIYORSA, ÇÖZÜMLER ORADA ÜRETİLEBİLİR.

O Z M E N A®
T E A M
Together Everyone Achieves More
( Herkes Beraber Daha Çok Başarır )

Nerede karşılıklı sevgi ve saygı varsa, orada itimat ve itaat vardır.
İtimat ve itaatın olduğu yerde disiplin vardır.
Disiplinin olduğu yerde huzur, huzurun olduğu yerde başarı vardır.
M. Kemal ATATÜRK
ybalcik is offline   Alıntı Yaparak Cevap Ver
Tanıtım Linkleri

 
   
 

Bookmarks


Bu Konuyu İzleyen Aktif Kullanıcılar : 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları
Görüntüleme Modu

Gönderim Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap yazamazsınız
Eklenti yükleme yetkinizyok
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smilies ler Açık
[IMG] koduAçık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Forum Seç

Desteklediklerimiz
Onsayfa.Com , cfturkey.com, birbirgidiyor.com, friendworlds.com, cpanelbuy.com, uyduariza.com, teknobilge.com

Tüm zamanlar GMT +2. saat 19:10.


   
Hazırlayan: vBulletin Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0
Copyright © 2001 - 2008 OZMENA Forum , All Rights Reserved
One of the largest message boards on the web !1. server