Ozmena Üyeleri Yarışmaya ve DREAMBOX 500S uydu cihazı Kazanmaya Ne Dersiniz....ayrıntılı bilgi Dijital Haber Yorum Sohbet de...

Geri Dön   OZMENA FORUM > HOBİLERİNİZ, MERAK ETTİKLERİNİZ, TERCİHLERİNİZ ve SOSYAL KONULAR > Sosyal Konular > Genel Sohbet

 
 
LinkBack Konu Araçları Görüntüleme Modu
Eski 05-01-2007, 23:26   #1 (permalink)
Banned
 
tracker1's Avatar
 
Bağlantı Tarihi: Mar 2005
yaş: 37
Mesajlar: 1,444
Teşekkür: 0
0 Mesajda 0 Teşekkürü var.
Varsayılan Saddam Hüseyin'in Iraklılara veda şiiri...

Saddam Hüseyin'in Iraklılara veda şiiri... Darağacında ölen Saddam Hüseyin’in idam cezasına çarptırıldıktan sonra vatandaşlarıyla vedalaşmak üzere bir şiir kaleme aldığı ortaya çıktı.

Baas Partisi’ni "yaralara merhem olan beyaz bir güle" benzeten Hüseyin, "İşte göğsümüzü açıyoruz kurtlara/Ve canavarın önünde titremeden" diyerek kendisini halkı için feda ettiğini söylüyor.
Son üç yıldır Amerikalıların gözetiminde bir hücrede ölüme geri sayan, iki oğlunun ölüm acısını yaşayıp ülkesinin kan gölüne dönmesine tanık olan Saddam Hüseyin’in kaçışı kitaplarda ve şiir yazmakta bulduğu anlaşıldı. İdam cezasına mahkum edildikten sonra kaleme aldığı "Salıverin" isimli şiiriyle halkıyla vedalaşan Saddam Hüseyin, "Baş ettik en zor meydan okumalarla/İnşallah bunların da üstesinden geliriz" diyor.

Şiirine, romantik bir giriş yaparak destekçilerinin yüreğini sıcak bir yuvaya benzeten Saddam Hüseyin, sonrasında ise dilini sertleştirerek düşmana meydan okuyor. Düşmanın yabancıları Irak’ın denizlerine yığdığına işaret eden Saddam, onların da sonunun hüsran olacağını söyleyerek destekçilerini yüreklendirmeye çalışıyor.

Saddam’ın el yazısı ile kaleme aldığı son metin olduğuna inanılan şiirle birlikte, vasiyetinin memleketi Tikrit’teki ailesine verildiği bildiriliyor. Saddam Hüseyin’in kuzeni Muayed Damin el-Hazza, şiirin kendilerine verildiğini doğrularken, hapishane günlerinde devrik Irak liderinin Amerikalı askerler için de hediye olarak bazı dizeler kaleme aldığı bildirildi. Amerikalılar, edebi değerinden çok, anafikrini merak ettiği şiirin içeriğini İngilizce bilen Iraklılar sayesinde öğrendiler.

Ernest Hemingway’in "Yaşlı Adam ve Deniz" romanı favorileri arasında bulunan Saddam Hüseyin’in iki romanı bulunuyordu. "Zabibah ve Kral" isimli kitabında medeniyetlerin beşiği olan bir ülkenin kralı Zabibah’a aşık oluyordu, ancak dünyalar güzeli kız, 17 Ocak’ta tecavüze uğruyordu. Bu tarih, aslında 1991 yılındaki Körfez Savaşı’nın başlangıcına bir göndermeydi.
tracker1 is offline   Alıntı Yaparak Cevap Ver
Tanıtım Linkleri

 
   
 

Bookmarks


Bu Konuyu İzleyen Aktif Kullanıcılar : 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları
Görüntüleme Modu

Gönderim Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap yazamazsınız
Eklenti yükleme yetkinizyok
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smilies ler Açık
[IMG] koduAçık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Forum Seç

Desteklediklerimiz
Onsayfa.Com , cfturkey.com, birbirgidiyor.com, friendworlds.com, cpanelbuy.com, uyduariza.com, teknobilge.com

Tüm zamanlar GMT +2. saat 02:27.


   
Hazırlayan: vBulletin Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0
Copyright © 2001 - 2008 OZMENA Forum , All Rights Reserved
One of the largest message boards on the web !1. server